Bones not linking to Structure

Rigging, animation, import/export of characters, props and cameras comprehensive tool set for After Effects.
Forum rules
Please read these rules and advices before posting.
  • Before you ask any question about a tool, to avoid duplicates, please:
    1. Search for a solution in the available documentation for the tools.
    2. Some video tutorials and quicktips are available.
    3. You can make a search to see if your question has already been asked.
  • Thank you for giving a detailed and precise title to your topics, to help searching in the future.
  • We're very few people to manage this forum, please be patient if we're a bit long to answer.
  • Don't hesitate to answer to other people's questions! The goal of this forum is not only to have the Rainbox team answer users' questions, but to have everyone sharing and helping each other.
  • Finally, please always be polite, and keep in mind that all we want is sharing techniques and knowledge, helping each other.
Post Reply
stormer
Posts: 3
Joined: Sun Feb 16, 2020 9:13 am

Bones not linking to Structure

Post by stormer » Sun Feb 16, 2020 9:18 am

Hi

I've just set up a very basic tail (2 segments) using Puppet Tool. Pins have been renamed and the tail bones have been created without a problem. However, when I create the tail structure (by selecting the bones and then creating the structure via the "tail" menu item), DUIK sets everything up properly but for some reason the structure is not linked to the bones ie I move the segments but the bones are not linked. Is this a bug or am I doing something wrong?

Many thanks.

stormer
Posts: 3
Joined: Sun Feb 16, 2020 9:13 am

Re: Bones not linking to Structure

Post by stormer » Sun Feb 16, 2020 9:20 am

Forgot to mention, I'm using the latest version of Bassel on AE 2020, running on Mac/Catalina.

User avatar
Duduf
Posts: 760
Joined: Mon Jun 20, 2016 2:59 pm

Re: Bones not linking to Structure

Post by Duduf » Sun Feb 16, 2020 7:24 pm

Just parent them manually or check the autoparent option for layers in the "edit structures" tool (not available in rookie mode)

ulfstein
Posts: 13
Joined: Tue Aug 14, 2018 6:40 am

Re: Bones not linking to Structure

Post by ulfstein » Mon Feb 17, 2020 6:24 am

That's great, thanks very much for that.

Post Reply