Seize the means of film production. Rainbox Open Tools Crowdfunding Campaign: Help free software development and get new awesome tools.

Create Custom Structure from Official Course not working

Rigging, animation, import/export of characters, props and cameras comprehensive tool set for After Effects.
Forum rules
Please read these rules and advices before posting.
  • Before you ask any question about a tool, to avoid duplicates, please:
    1. Search for a solution in the available documentation for the tools.
    2. Some video tutorials and quicktips are available.
    3. You can make a search to see if your question has already been asked.
  • Thank you for giving a detailed and precise title to your topics, to help searching in the future.
  • We're very few people to manage this forum, please be patient if we're a bit long to answer.
  • Don't hesitate to answer to other people's questions! The goal of this forum is not only to have the Rainbox team answer users' questions, but to have everyone sharing and helping each other.
  • Finally, please always be polite, and keep in mind that all we want is sharing techniques and knowledge, helping each other.
Post Reply
gmwade
Posts: 1
Joined: Fri Mar 27, 2020 7:59 pm

Create Custom Structure from Official Course not working

Post by gmwade » Fri Mar 27, 2020 9:08 pm

At approximately 3:12 in the following video (05 Ferris Wheel | Rig) from The Official Character Rigging course with Duik Bassel:

https://en.tuto.com/account/purchases/v ... 229451-rig

intructions are given to generate a custom rig for the "wheel" by simply supplying a "Name" and setting the "Number of elements" to 1. When I tried this the wheel structure was not properly created. Please see attached screenshot which clearly shows the issue.


I am using AE 2020 version 17.0.5 (build 16) and DUIK Bassel v16.2.8 | March 17, 2020.


Thanks for any help.
Attachments
DUIK.jpg
DUIK.jpg (311.71 KiB) Viewed 990 times

User avatar
Duduf
Posts: 814
Joined: Mon Jun 20, 2016 2:59 pm

Re: Create Custom Structure from Official Course not working

Post by Duduf » Sun Mar 29, 2020 3:52 pm

I think this is because you have some layer selected at the time you create the structures. In more recent versions of Duik, it aligns the new structures to the selected layers anchor points, and if you have only one, it may not finish the creation process.

Make sure you don't have any layer selected before creating the structure.

Post Reply