NEED HELP Automation Walking Cycle doesn't work

Rigging, animation, import/export of characters, props and cameras comprehensive tool set for After Effects.
Forum rules
Please read these rules and advices before posting.
  • Before you ask any question about a tool, to avoid duplicates, please:
    1. Search for a solution in the available official user guide.
    2. Some video tutorials are available.
    3. Maybe you can find an answer in the frequently asked questions (FAQ).
    4. You can make a search to see if your question has already been asked.
    • Thank you for giving a detailed and precise title to your topics, to help searching in the future.
    • We're very few people to manage this forum, please be patient if we're a bit long to answer.
    • Don't hesitate to answer to other people's questions! The goal of this forum is not only to have the Rainbox team answer users' questions, but to have everyone sharing and helping each other.
    • Finally, please always be polite, and keep in mind that all we want is sharing techniques and knowledge, helping each other.
Post Reply
Lalla Ardiana
Posts: 4
Joined: Wed Jul 03, 2019 3:52 am

NEED HELP Automation Walking Cycle doesn't work

Post by Lalla Ardiana » Wed Jul 03, 2019 4:41 am

1. I try a tutorial from Jake In Motion about Character Rigging [https://www.youtube.com/watch?v=i63vPXJ00r0]. So far's good, but when I try AUTOMATION WALK CYCLE there's a problem. Why is my character walking like this?
Screenshot (1).png
Screenshot (1).png (210.8 KiB) Viewed 189 times
Screenshot (2).png
Screenshot (2).png (217.81 KiB) Viewed 189 times


The hands are swinging together with feet, which is that hands should swing opposite the feet. On the video, automation walking cycle is going well, but not with mine. Can you help me?

Sorry about my language, I'm not so good in English. Thank you so much 🙏
Last edited by Lalla Ardiana on Fri Jul 05, 2019 8:49 am, edited 1 time in total.

User avatar
Duduf
Posts: 650
Joined: Mon Jun 20, 2016 2:59 pm

Re: NEED HELP Automation Walking Cycle doesn't work

Post by Duduf » Thu Jul 04, 2019 8:14 am

Hi,

This should be auto-detected, but it seems it has failed.

You can fix this with the effects on the controllers of the arms, you'll see a "side" property, change it to either left or right on each arm and it should be walking better ;)

Lalla Ardiana
Posts: 4
Joined: Wed Jul 03, 2019 3:52 am

Re: NEED HELP Automation Walking Cycle doesn't work

Post by Lalla Ardiana » Fri Jul 05, 2019 8:03 am

Thanks. It works ... 🙏🙏🙌🙌

Post Reply